– Endelig er det full fart igjen

Ikke bare har markedet for forretningsreise tatt seg kraftig opp, nå har også konferansemarkedet våknet for alvor.

– Her er det full fart, så nå er vi virkelig et levende hotell igjen, sier hotelldirektør på Comfort Hotel Bergen Airport, Elin Breivik.

– Har solgt de bæra vi har
For mange hoteller har pandemien vært krevende. Også får Bergen Business Parks eget hotell har korona satt sine spor, men hotellet har likevel klart seg bedre enn svært mange av sine konkurrenter.
– Fritidsmarkedet har vært betydelig svakere enn normalt, men forretningstrafikken, spesielt knyttet til offshoretrafikk, har levert godt gjennom pandemien. Vi har gjennom hele krisen gjort det vi kan for å møte behovet i markedet, og derfor har vi klart oss bra gjennom pandemien, sier Breivik.
Så bra har det gått at hotellet for 2020 ble nummer to blant hotellene i Bergen når det gjelder omsetning. De er også et av de beste hotellene i Choice-systemet.
– Vi har solgt de bæra vi har, noe vi har lyktes godt med, sier Breivik.

Samles på hotellet
Nå peker alle pilene oppover. Forretningstrafikken er i ferd med å ta seg opp og det samme er antallet fritidsreiser. Når konferansemarkedet i tillegg har våknet, så er altså gøy å være hotelldirektør.
– Fritidsmarkedet er enda ikke tilbake på 2019-nivå, men vi forventer betydelig vekst neste år. Konferansemarkedet har lenge vært stillestående, men nå er dette markedet i gang igjen for fullt. Mennesker trenger å samles, og vi er veldig glade for at de velger å gjøre det hos oss, sier Breivik.
Hun forteller at hotellet har svært gode konferansefasiliteter og direktøren forteller at mange benytter hotellet til å samle medarbeidere fra flere deler av landet.
– Nærheten til flyplassen gjør det både raskt og effektivt. Det kan være at selskapet har medarbeidere i Bergen, men også i Oslo og Trondheim. Da samler de alle sammen her. Det kan være alt fra korte effektive møter til lengre samlinger med overnatting, sier Brevik.

Tett og godt samarbeid
Hotellet spiller en viktig rolle i utviklingen av Bergen Business Park. Ikke bare tilbyr de gode konferansefasiliteter, de fungerer også som parkens egen personalrestaurant, for de som ønsker det.
– I tillegg kan selvsagt parkens selskaper innlosjere sine gjester på hotellet. Hotellet spiller derfor en viktig rolle for parken. De bidrar til å gjøre arbeidshverdagen her både effektiv og hyggelig, sier eiendomssjef i Bergen Business Park, Atle Haugland.