Velkommen til næringslandsbyen på Flesland – Bergen Business Park

Smart planløsning, bærekraft og nærhet til det meste. Kontorlokalene til Bergen Business Park er som skreddersydd for den moderne arbeidshverdagen.

–Planen var aldri å bygge et ordinært og klassisk kontorbygg. Helt fra starten av har visjonen vært å etablere en næringslandsby med fokus på god arkitektur, arealeffektive løsninger og fleksibilitet. Dagens arbeidshverdag er noe helt annet enn den var for få år siden, og da er det viktig å tenke nytt, forteller Arild Bruvik, regiondirektør i eiendomsselskapet Linstow.

Effektivitet + fleksibilitet

Bergen Business Park vil består i dag av ferdigstilte Expobygget og Midtbygget, i tillegg til Veksthuset som er i prosjekteringsfasen. Like ved ligger også hotellet med konferansefasiliteter, restaurant og treningsrom. Bygningene er miljøsertifiserte som BREEAM Excellent og utformet i ulike materialer og uttrykk – hver med sitt arkitektoniske særpreg. Mellom bygningene finner du åpne rom og grøntarealer, som sammen danner et torg og skaper et helhetlig fellesområde.

– Med bybanestopp, elbil-lader og sykkelvei helt frem til døren er det svært enkelt å ta seg frem til oss, uansett når på døgnet det er. Skal du ut å reise eller får besøk langveis fra, byr den strategiske plasseringen ved flyplassen på kort vei til resten av verden, forklarer Bruvik.

Effektivitet og fleksibilitet er stikkord som beskriver den moderne arbeidshverdagen godt. Siden åpningen i 2019 har de ulike bygningene blitt fylt opp av både små og store bedrifter.

– Bergen Business Park er ikke bare forbeholdt de største selskapene. Her finner du alt fra små start-ups med et par ansatte til store internasjonale selskap. Vi har mange ulike bransjer representert hos oss, som olje-og gass, IT og logistikk. Liten eller stor; jeg tror det er enkelt å føle seg hjemme hos oss.

Nærhet til flyplassen

Leietakerne hos Bergen Business Park kan nyte godt av lyse kontorlokaler med energikarakter A, innbydende fellesareal og fleksible løsninger.

– Vi er et internasjonalt selskap som opererer over store deler av verden. Med hovedkontor i Danmark og mye møtevirksomhet i inn- og utland, er beliggenheten rett ved flyplassen ideell når vi ønsker å besøke kolleger, kunder og samarbeidspartnere, sier Preben Heggstad, leder for logistikkselskapet DSV i Bergen.

Sammen med 16 andre kolleger fra bergenskontoret, flyttet de inn i moderne lokaler i Bergen Business Park i januar i fjor. Det er en avgjørelse de aldri har angret på.

– Tidligere holdt vi til i Cargobygget ved Widerøe. Nærheten til flyplassen var helt super, men vi manglet utsikt og en rekke fasiliteter, så da muligheten bød seg, valgte vi å flytte inn hit. Siden har vi vokst ytterligere og oppgradert kontoret. Det kan være vanskelig å spå hvilke behov en bedrift vil ha i fremtiden, så fleksibilitet er svært viktig for oss.

Et kontor er ikke lenger bare et sted hvor du jobber og utfører dagens arbeidsoppgaver; det er også et sted som legger grunnlaget for trivsel, innovasjon og nye bekjentskaper.

– Nå som samfunnet er åpnet opp etter pandemien, gleder jeg meg til å se flere mennesker i korridorene og kanskje bli kjent med noen nye. Utformingen og lokalene til Bergen Business Park egner seg godt til sosiale arrangementer, så det håper jeg det blir mer av fremover, sier han.

Har du lyst til å vite mer om Bergen Business Park eller er du nysgjerrig på om våre lokaler passer din bedrift? Ta kontakt med Atle på 920 91 053, Bård på 900 90 208, eller avtal visning ved å fylle ut kontaktskjema. Trykk her…